Συνταγές
PANCAKES – Όμορφο και νόστιμο πρωινό
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
240 γρ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι σόδα
2 κουταλιες ζάχαρη
Μια πρεζα αλάτι
Δυο μικρά αυγά
375 γρ γάλα
25 γρ βούτυρο λιωμένο
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι(εάν ειναι αντικολλητικό το τηγανι δεν χρειάζεται ,εγώ δεν βάζω )
Μέλι
Καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα .
Σε μια λεκανιτσα Χτυπάμε λίγο τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο .
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά, ανακατεύουμε και τα περνάμε από σίτα για τυχόν σβολακια .
Βάζουμε να ζεστάνει το αντικολλητικό τηγάνι το περνάμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε χυλό με μια βαθειά κουτάλα .
Τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για τραγανές τηγανητές μπανάνες
Υλικά
400 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
5-6 μπανάνες, όχι πολύ ώριμες
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
100 γρ. αλεύρι από ρύζι ή για όλες τις χρήσεις
100γρ. κορν φλάουερ
4 κ.σ. σουσάμι
1 κ.γ five spices (κινέζικο μπαχαρικό)
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
250 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
1 Πρώτα ξεκινάς με το κουρκούτι. Αναμειγνύεις όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το νερό, σε ένα μπολ.
2 Κάνοντας ένα κενό στη μέση ρίχνεις και το νερό και ανακατεύεις καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί, χωρίς να έχει σβόλους.
3 Το βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά.
4 Δέκα λεπτά πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα ξεφλουδίζεις τις μπανάνες και τις κόβεις σε ό,τι σχήμα θέλεις.
5 Ρίχνεις το λάδι στο τηγάνι. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμο ρίχνοντας λίγο κουρκούτι στο λάδι.
6 Βάζεις τις μπανάνες μέσα στο κουρκούτι και τις καλύπτεις καλά. Με ένα πιρούνι τις μεταφέρουμε στο λάδι. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν τις τοποθετείς σε χαρτί.
7 Σερβίρεις με το παγωτό βανίλια από πάνω.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://ilike.recipes