Γλυκα
Φτιάξτε Πασχαλινό Kwarezimal όπως στην Μάλτα
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
200 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι, ένα λεμόνι και ένα μανταρίνι
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 βανίλια
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ανθόνερο
50 ml νερό
Για την επιφάνεια Θυμαρίσιο μέλι Ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλεσμένο αμύγδαλο, την κανέλα, το κακάο, το ξύσμα. Ύστερα, προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το ανθόνερο, το εκχύλισμα βανίλιας , το νερό και ζυμώνω.
Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμη. Σχηματίζω με τα χέρια μου μακρόστενα μπισκότα μήκους περίπου 10 εκατοστών και τα τοποθετώ σε ένα ταψί στο οποίο έχω στρώσει χαρτι ψησίματος.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 20 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλω από τα φούρνο τα αλείφω με μέλι και τα πασπαλίζω με ξηρούς καρπούς.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξτε γρήγορα banoffee με νόστιμη σάλτσα καραμέλα.
Η Συνταγή είναι από κ. Λια Μπουγουδη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρωνουμε σε ένα τσερκιν 1μιση πακέτο μπισκότα τριμμένα παππαδοπουλου και τα περιχυνουμε με 150 γρ λιωμένο βούτυρο..
Ισιωνουμε πολύ καλά τη βάση με ένα κουτάλι. Μετά Στρωνουμε από πάνω ένα καραμελωμενο ζαχαρούχο.
Από πάνω κόβουμε ροδέλα μπανάνα με λίγες σταγόνες λεμόνι
Τέλος χτυπαμε μια φυτική σαντιγη με 1 κούπα ζαχαρη άχνη η με ένα μορφατ.
Πασπαλιζουμε με κακάο και βάζουμε ψυγείο να παγώσει καλα
Η Συνταγή είναι από κ. Λια Μπουγουδη – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.