Συνταγές
Hot dog με σουπερ αφράτα σπιτικά ψωμάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200ml χλιαρο γαλα
1 φακ.ξερη μαγια
2 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 αυγο
4 κ.σ.λιωμενο βουτηρο
1 κροκο +λιγο νερο +σουσαμι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Η δοση μου εβγαλε 7 ψωμακια.
Λουκανικα.
Κετσαπ – Μουσταρδα
Εκτέλεση :
Διαλυουμε την μαγια στο γαλα μαζι με την ζαχαρη.Προσθετουμε το βουτηρο το αυγο,το αλατι και ανακατευουμε .Τελευταιο το αλευρι.Η ζυμη ειναι αφρατη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Σκεπαζουμε και αφηνουμε να φουσκωσει.Πλαθουμε σε μπαλακια και τα αφηνουμε αλλα 15 λεπτα σκεπασμενα να ξεκουραστουν.
Παιρνουμε καθε μπαλακι και το ανοιγουμε σε φυλλο στενομακρο (οχι μεγαλο)και το τυλιγουμε σε ρολλο.Τοποθετουμε στο ταψι μας με λαδοκολλα.Αφηνουμε να φουσκωσουν κανουμε επαλειψη με τον κροκο διαλυμενο με λιγο νερο πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους μεχρι να ριδισουν.
Αφηνουμε να κρυωσουν τα κοβουμε απο την επανω μερια τοποθετουμε το βρασμενο λουκανικο και οτι αλλο αγαπαμε και απολαμβανουμε
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για αφράτα σπιτικά ψωμάκια τύπου μαργαρίτα για τα σαντουϊτσακια σας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-Χρυσές Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
400 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Λίγο λαδάκι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε καλά τα 3 πρώτα υλικά με σύρμα να διαλυθεί η μαγιά προσθέτουμε και λαδάκι και σιγά σιγά το αλεύρι… όσο είναι ακόμα κολλώδες το μείγμα ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε με αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει.
Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Ζυμώνουμε, πλάθουμε μικρά μπαλάκια τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε άλλο ένα 20 λεπτό να φουσκώσουν. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 μέχρι πάρουν χρυσαφί χρώμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Rania Mantopoulou-Χρυσές Συνταγές”