Connect with us

Συνταγές

H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας !

Published

on

H Αυθεντική Πίτσα ΒΒQ πανεύκολα στο σπίτι σας !

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η BBQ πίτσα είναι μια από τις αγαπημένες μου πίτσες και αποτελεί μια must επιλογή που προτείνω στα menu ιταλικών εστιατορίων. Αυτή την υπέροχη πίτσα μπορείτε να την απολαύσετε τώρα απλά και εύκολα στο σπίτι σας παρέα με τους φίλους και τους καλεσμένους σας.

Η συνταγή είναι από το κανάλι Pizza Chef Argy και τον κ. Νίκο Αργυρόπουλο

Η συνταγή που σας δείχνω είναι ίδια με αυτή που κάνω τα τελευταία 10 χρόνια σε πιτσαρίες και ιταλικά εστιατόρια για να κάνετε και εσείς την Αυθεντική Πίτσα BBQ στο σπίτι σας. Επίσης σας δείχνω πως να μαγειρεύετε το κοτόπουλο για την συγκεκριμένη πίτσα σε μόλις 12 λεπτά για να είναι ζουμερό και σας αποκαλύπτω στο βίντεο στο Youtube το μυστικό μου για την χρήση της BBQ sauce για να έχουμε τέλεια και ισορροπημένη γεύση στην πίτσα μας

Την ζύμη μας θα την κάνουμε με την μέθοδο Poolish για να είναι ακόμα πιο αφράτη και φουσκωτή η πίτσα μας

Προετοιμασία Poolish

Υλικά
310 γρ αλεύρι
310 ml νερό
4 γρ ξηρή μαγιά

Τοποθετούμε το νερό σε ένα τάπερ η ένα μπολ. Βάζουμε την μαγιά στο αλεύρι μας και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι στο νερό ανακατεύοντας. Μετά από ελάχιστα λεπτά μόλις γίνει κρεμώδες το μίγμα μας σκεπάζουμε και σημειώνουμε με ένα μαρκαδόρο η ένα λαστιχάκι την στάθμη του Poolish. Το αφήνουμε εκτός ψυγείου για δυο ώρες και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Προετοιμασία ζύμης (2 μπάλες των 410 γρ για 2 πίτσες των 33cm)

Υλικά
Poolish 620 gr
Αλεύρι 160 γρ
Αλάτι 15 γρ
Ελαιόλαδο 15 ml

• Το Poolish το βγάζουμε από το ψυγείο 2-3 ώρες πριν κάνουμε την ζύμη της πίτσας. Η στάθμη του θα έχει διπλασιαστεί και θα είναι παχύρευστο, κρεμώδες και γεμάτο φυσαλίδες. Αν το αφήσουμε παραπάνω εκτός ψυγείου αρχίζει και ελαττώνεται η δύναμη του.
• Ζυμώνουμε το Poolish με την μισή ποσότητα από το αλεύρι. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και στο τέλος το ελαιόλαδο.
• Μόλις σχηματιστεί η μπάλα μας την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα ζυμώνοντας την ελάχιστα και ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσουμε περισσότερο αέρα στο εσωτερικό της ζύμης.
• Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη για άλλα 20 λεπτά και έπειτα την κάνουμε 2 μπάλες των 410 γρ.
• Τις αφήνουμε επίσης σκεπασμένες για 2-3 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Tip 1: Χρησιμοποιούμε γάντι κατά το ζύμωμα για να μην κολάει η ζύμη στο χέρι μας

Συνολικός χρόνος ζυμώματος: 12-14 λεπτά

Υλικά Πίτσας (για 1 πίτσα)

7 ντοματίνια
70γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια
150γρ κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
200ml σάλτσα ντομάτας
200γρ gouda και mozzarella
BBQ sauce

Tip 2: Πως μαγειρεύουμε το κοτόπουλο (σε 12 λεπτά)

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο. Δυναμώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μέγιστο και καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι μας. Μετά από 7-8 λεπτά τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και αφαιρούμε το καπάκι για να εξατμιστεί η υγρασία. Έπειτα χαμηλώνουμε την ένταση της θερμοκρασίας στο μισό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα εξωτερικά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε λίγη BBQ sauce και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση

• Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας


• Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω
• Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα υλικά μας (gouda, κοτόπουλο, μπέικον, ντοματίνια και mozzarella στο τέλος)


• Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά)
• Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε λίγη ρίγανη

Τέλος βάζουμε την ΒΒQ sauce χρησιμοποιώντας squeezer (μπιμπερό) για να έχουμε ομοιόμορφα την sauce σε όλα μας τα κομμάτια και ταυτόχρονα μια εντυπωσιακή πίτσα

Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο:

Κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι, πατώντας εδώ!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Pizza Chef Argy και τον κ. Νίκο Αργυρόπουλο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές13 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές15 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές17 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα19 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές21 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές23 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές23 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές5 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version