Συνταγές
Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μοναδικό Carrot Cake με Cream Cheese Frosting
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.
Υλικά
315γρ αλεύρι γ.ο.χ
200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
200γρ καστανή ζάχαρη
1 ½ κ.γ μαγειρική σόδα
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
235ml ηλιέλαιο
113γρ βούτυρο λιωμένο
4 μεγάλα αυγά
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας
340γρ τριμμένα καρότα
125γρ ψιλοκομμένα καρύδια
Για το froasting
113γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
226γρ τυρί κρέμα μαλακό
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
¼ κ.γ αλάτι
500γρ ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και βουτυρώνουμε – αλευρώνουμε τα πλαϊνά. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια με διάμετρο 20εκ.
Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι, καστανή και κρυσταλλική ζάχαρη, το baking powder, την σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το μίξερ γιατί θα είναι παχύ το μείγμα και ρίχνουμε ενα ενα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθεί το καθένα πριν ρίξουμε το επόμενο.
Προσθέτουμε την βανίλια, τα καρότα και τα καρύδια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια και ψήνουμε για 40 λεπτα ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Αφήνουμε για 10 λεπτα να σταθούν μέσα στα ταψάκια και έπειτα αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείες επάνω σε σχάρα.
Φτιάχνουμε το frosting χτυπώντας το τυρί κρέμα με το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και την άχνη. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μεχρι να ενωθεί καλά η ζάχαρη.
Βαζουμε αρκετή κρέμα ανάμεσα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Αν θέλουμε γαρνίρουμε με καρύδια και καρότα απο ζαχαρόπαστα.
Η Συνταγή είναι από “Instasuntages”.