Συνταγές
Τούρτα γενεθλίων για μια δεσποινίδα! Εσωτερικά black forest λίγο “πειραγμένη”
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 δίσκους παντεσπάνι σοκολάτας ( το αγόρασα έτοιμο) 1 ερμόλ 2 μασκαρπόνε των 200 gr ( 2χ200=400 gr) ( εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και Φιλαδέλφεια) 1 κρέμα γάλακτος 200ml , 1 φακελάκι garni+ 200 ml γάλα για το garni για την επικάλυψη .
( Θα χρησιμοποιήσετε το ένα φακελάκι garni διότι η συσκευασία έχει δύο )
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη ,2 βανίλιες και γλυκό κουταλιού βύσσινο το οποίο το έχουμε ελαφρώς στραγγίξει από την προηγούμενη ημέρα και τα έχουμε μετά μουλιάσει σε κονιάκ.
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη κρυσταλλική και ένα νερό.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πρώτα το ερμόλ να στρατέψει ,στην συνέχεια χτυπάω σε ένα άλλο σκεύος τα 2 μασκαρπόνε με μια μικρή προσθήκη κρέμας γάλακτος γιατί είναι πολύ συμπαγής η υφή του. και σε ένα τρίτο σκεύος κτυπάω το 1 φακελάκι garni σύμφωνα με τις αναγραφόμενες οδηγίες της συσκευασίας.
Τα δύο πρώτα μείγματα τα ενώνω μεταξύ τους προσθέτοντας την ζάχαρη άχνη και προκύπτει η κρέμα που έβαλα στην γέμιση της τούρτας. Όλες οι κρέμες μπαίνουν για μια ώρα στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε σε δίσκους το παντεσπάνι το ραντίζω ελαφρώς με σιρόπι και κονιάκ ,βάζω την κρέμα για την γέμιση λίγα βύσσινα και το επαναλαμβάνω τρείς φορές όσα και τα παντεσπάνια.
Βάζουμε στο ψυγείο την τούρτα για μερικές ώρες.
Στην συγκεκριμένη τούρτα την άφησα από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο και την επομένη την έβγαλα να προσθέσουμε την επικάλυψη με το garni.
Η διακόσμηση …..κατά βούληση
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Euridiki Kanatseli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.