Γλυκα
Η επόμενη συνταγή που θα φτιάξεις – Νηστίσιμα Biscotti διπλοφουρνιστά με κακάο που λιώνουν στο στόμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 και 3/4 κούπας(450 γρ σύνολο) ελαιόλαδο η μισό μισό με σπορελαιο για πιο ελαφριά γεύση
300 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
300 γρ ζάχαρη
1 κιλό περίπου αλεύρι μαλακό
3 κ.σ γεμάτουτσικες κακάο
1 1/2 κ.σ μπέικιν παουντερ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ σόδα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη το αλάτι,την κανελα και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Μεσα στο αλεύρι μου προσθέτουμε το μπέικιν παουντερ. Στιβουμε ακόμα μισό πορτοκάλι και διαλύουμε τη σόδα μου να αφρισει. Το προσθέτουμε μέσα στα υγρά μου και ανακατεύουμε .Προσθετουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμωνουμε μέχρι να έχω μια ζύμη πολύ μαλακή ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα αλλά να χρειάζεται όμως κι άλλο αλευρακι.
Σε αυτή τη φάση χωρίζουμε τη ζύμη μου στα δύο. Στη μια προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο μου και ζυμωνουμε να ενσωματωθει. Στη λευκή ζύμη προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα τόσο όσο να έχουμε μια μαλακή ζύμη ,όμως να μπορουμε να την ανοίγουμε σε φύλλο. Πλαθουμε σε μπαστούνια τα ζυμαρακι μου και χωρίζουμε το κάθε ένα σε 4 ίσα μέρη. Τώρα έχουμε 4 μπαλιτσες ζύμη κακάο και 4 λευκές. Παίρνουμε τη λευκή ζύμη και πλάθουμε ένα μακρόστενο λουκάνικο. Στη συνέχεια ανοίγουμε με τα δάχτυλα πατώντας τη ζύμη σε ένα μικρό μακρόστενο φύλλο. Το ίδιο κάνουμε και με τη ζύμη κακαο την οποία τοποθετουμε πάνω στη λευκή ζύμη και πατάμε πάλι με τα δάχτυλα.
Ρολαρουμε τη ζύμη μου και την πατάμε λιγο .Τώρα έχουμε ένα μακρόστενο ψωμάκι. Τοποθετουμε σε ταψακι με λαδόκολλα και χαράζουμε σε φετουλες λεπτές(όχι μέχρι κάτω κάτω) Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη. Βγαζει 4 ψωμακια συνολικά. Ψηνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 για 25 -30 λεπτά. Αφηνουμε να κρυώσουν τόσο ώστε να μπορουμε να τα πιάσουμε .Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις φετουλες τις αραδειαζουμε πάλι στο ταψί και ψήνουμε σε αεροθερμο πάλι στους 140 για 35 λεπτά έως ότου στεγνώσουν τελείως και φρυγανιστουν. Όταν κρυώσουν φυλάμε σε μπισκοτιερα . Εάν δεν πάρουν υγρασία διατηρούνται για πάρα πολύ καιρό
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Τα Biscottiείναι έτοιμα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”