Συνταγές
BANOFFEE ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από τα Σορόπια!
Νοστιμότατο Banofee πραλίνα με την πιο εύκολη καραμέλα !
Συνταγή από το ζαχαροπλαστείο Σορόπια,
Υλικά
Βάση
1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive (250γρ.)
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. κουβερτούρα
Καραμέλα
1 ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
Γέμιση
300 γρ. κρέμα γάλακτος
300 γρ. κουβερτούρα
2 μπανάνες
Γαρνίρισμα
400 γρ. κρεμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
τρούφα
Εκτέλεση
1. Παίρνουμε ατομικά μπολ 8-10 ανάλογα με το μέγεθος
2. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα
3. Λιώνουμε σε ένα μπρίκι καλά το βούτυρο, το ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε
4. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε κι αυτή στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα
5. Παίρνουμε το μείγμα, το μοιράζουμε στα μπολ και το πατάμε ελαφρώς με ένα κουτάλι
6. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και το βούτυρο για την καραμέλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Όταν λιώσουν προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να αποκτήσει την υφή καραμέλας.
8. Μοιράζουμε την καραμέλα στα μπολάκια πάνω από το μπισκότο.
9. Κόβουμε σε φέτες τις μπανάνες και τις μοιράζουμε ομοίως στα μπολάκια πάνω από την καραμέλα.
10. Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα για τη γέμιση και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
11. Μόλις ετοιμαστεί τη μοιράζουμε στα μπολάκια.
12. Χτυπάμε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντυγί.
13. Με κορνέ ή απλά με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη σαντυγί στα μπολάκια.
14. Τέλος γαρνίρουμε με τρούφα.
Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, για την παραχώρηση αυτής της όμορφης Συνταγής!