Συνταγές
Ποιος μπορεί να αντισταθεί; Συνταγή για πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 φύλλο κρούστα
Για την κρέμα: (για το μεγάλο pyrex)
10 κουτ.σ. ζάχαρη
1/2 ποτ.σιμιγδαλι, 6 κουτ.σ.Corn Flour ή(200γρ.σιμιγδάλι ψιλό)
10 ποτ γάλα
λίγο χυμό λεμονιού
2 κρόκους αυγών και 2 αυγά
1 βανίλια
2 κουτ.σ.βουτυρο
1/2 κουταλάκι μαστίχα
βούτυρο λιωμένο για το αλοιμα του φυλλου ή ηλιέλαιο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το pyrex βάζουμε τα μισά φύλλα λαδωνοντας ένα-ένα.Να είναι έξω από το pyrex(δεν το κόβουμε ούτε το διπλώνουμε)Οταν βάλουμε την κρέμα τα γυρίζουμε μεσα λαδώνοντας.
Βάλουμε ενα φύλλο και το πιέζουμε να μπει μεσα στις ακριες του pyrex για να μην βγει η κρέμα. Τα επόμενα τα λαδώνουμε, το τελευταίο, το πιεζουμε πάλι μεσα τριγύρω.
Βουτυρώνουμε καλά, ραντίζουμε με λίγο νερό ή ανθονερο για να μην σηκωστουν τα φύλλα. Χαράζουμε με μυτερό μαχαίρ μέχρι τα πάνω φύλλα.
Ψήνουμε στους170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντίστασης για μια ώρα.
Σιροπι: 2 3/4 ζάχαρη
2 3/4 νερό
φλούδα λεμονιού (βανιλια)
ξυλάκι κανέλα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζει 5 λεπτά. Τέλος βάλουμε 1 κσ μέλι.Κρυο το σιρόπι.
Δεν σκεπαζουμε Σερβίρουμε μετά 6-7 ώρες.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!