Συνταγές
Φοβερό το γαλακτομπούρεκο, απολαυστικό και λαχταριστό με μια κρέμα όνειρο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 βούτυρο αγελαδινό.
Για την κρέμα
4 αυγά 1λιτρο γάλα 1φλιτζ ζάχαρη 2 βανίλιες 2 κουταλιές βούτυρο 1φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό όχι γεμάτο πιο κάτω τα 3 τέταρτα λίγο αλάτι.
Για το σιρόπι
600 ζάχαρη 250 νερό μισό λεμόνι χυμό 2 ξύλα κανέλα. θα τα βγάλετε στην κατσαρόλιτσα 15 λεπτά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι για λίγο σβήνω και το αφήνουμε να κρυώσει.
Την κρέμα θα βάλω το γάλα το σιμιγδάλι την ζάχαρη και τη βανίλια και αλάτι ανακατεύουμε να πήξη ελαφρώς αποσυρο από την φωτιά βάζο το βούτυρο χτυπάμε στο μουλτ τα αυγά
τα ρίχνουμε σίγα σίγα και ανακατεύουμε στην συνέχεια λιώνω το βούτυρο με πινέλο πασαλιβουμε τα μισά φύλλα από κάτω πολύ καλό πασαλιμα και το υπόλοιπα από επάνω κόβουμε
ψήνουμε στο αέρα στους 180 όταν πάρει χρώμα το βγάζουμε και συροπιαζουμε
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Αθηνέου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή από την Κάλυμνο για ένα ξεχωριστό γαλακτομπούρεκο με απαλή και νόστιμη κρέμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
ΥΛΙΚΑ
250 ριζαλευρο λίγο λίγο συμπληρώνετε μέχρι να δέσει..
2 λίτρα γάλα πλήρες
Βούτυρο για αλοιμα των φύλλων και 1 κσ για την κρέμα μέσα
1κγ έλαιο βανιλιας η 3 με 4 βανίλιες
Μισό ποτήρι ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βράσει όταν αρχίζει και ζεστάνετε Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει..
Ρίχνουμε το ρυζαλευρο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει.
Όταν αρχίζει και δένει το κατεβάζουμε και Ρίχνουμε το βούτυρο και της βανίλιες..αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ανακατεύουμε τακτικα.
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα από πορτοκαλί
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Όταν αρχίζει και δένει είναι έτοιμο.
Του έχουμε ετοιμάσει πρώτα το σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”