Συνταγές
Η τελειότης! Φανταστικός μπακλαβάς μελένιος όπως τον ξέρουμε από την παιδική μας ηλικία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε πρώτα το σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη,μισό ποτήρι μέλι,1 ξυλάκι κανέλας,μισό λεμόνι με την σάρκα του για 5 λεπτά
Ετοιμάζουμε την γέμιση:
200 γρ ψιλοκομμένα καρύδια,200 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα,1 κ.σ κανέλα,μισό κ.γ.γαρυφαλο
Λιώνουμε 250 γρ καλό βούτυρο
Βουτυρωνουμε καλά το ταψί η το πυρέξ (28ν)
Ανοίγουμε στον πάγκο 1 πακέτο φύλλα κρούστας Βηρυτού
Και αρχιναμε ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:
Βάζουμε 5 φύλλα στον πάτο βουτυρωνοντας τα με το πινέλο
Βάζουμε γέμιση και την πατάμε
Πάνω βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωντας τα και ξανά γέμιση που την πατάμε
Τελειώνουμε με 5 φύλλα βουτυρωντας τα
Κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Στην συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο το ραντίζουμε με νερό και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα ώσπου να χρυσαφισει καλά
Όπως τον βγάζουμε καυτό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou– “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για πανέμορφα και πεντανόστιμα μπαμπαδάκια που θα εξαφανιστούν
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αβγα
1 1/2 ποτηρι τσαγιου αλευρι
1 ποτηρι ζαχαρη
1 μπεικιν
1 βανιλια
1/2 φλ. καφε λικερ ή κονιακ
Για το σιρόπι
2 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη
χυμο μισου λεμονιου
Για τη γεμιση
1 φυτικη σαντυγι
Εκτέλεση
Χτυπαμε τα αβγα με τη ζαχαρη, προσθετουμε το αλευρι, τη βανιλια και το μπεικιν και τελος το λικερ. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψι με 12 θεσεις των καπκεικς και ψηνουμε στους 175 βαθμους μεχρι να ροδισουν κι αφηνουμε να κρυωσουν καλα.
Ετοιμαζουμε το σιροπι και το βραζουμε για 10 λεπτα. Χλιαρο σιροπι και κρυα μπαμπαδακια, σιροπιαζουμε και αφηνουμε να κρυωσουν καλα. Ετοιμαζουμε τη σαντυγι και γεμιζουμε τους μπαμπαδες αφού τους κόψουμε πρώτα.
Αν θελουμε αλοιφουμε με μαρμελαδα απο πανω, αφου πρωτα το αραιωσουμε με λιγο νερο!! Υπεροχοι, αφρατοι και λαχταριστοι.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Theodwra Kermeniwth.