Συνταγές
Μιλφέιγ λεμονιού με τραγανή σφολιάτα και υπέροχη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
Για την βάση
2 συσκευασίες μπισκότα σφολιατίνια
Για την γέμιση
Ξύσμα από 1-2 μέτρια λεμόνια
χυμό από 1/2 λεμόνι
400 γρ κρύα κρέμα γάλακτος ( στην πράσινη συσκευασία )
300 γρ στραγγιστό γιαούρτι
Χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
Για την επικάλυψη
φιλέ αμυγδάλου
αχνη προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε απλώνοντας στην φόρμα μας μια στρώση απο σφολιατίνια. Παίρνουμε τον χυμό απο το λεμόνι και ραντίζουμε ελαφρώς τα σφολιατίνια.
Ετοιμασία της κρέμας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα μας μέχρι να γίνει αφράτη, ενώνουμε τα δύο μείγματα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους.
Επειτα απλώνουμε μια δόση απο την κρέμα πάνω από τα σφολιατίνια.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις μέχρι να καλύψουμε την φόρμα μας και τελειώνουμε απλώνοντας
κρέμα την οποία πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και προεραιτικά με λίγη άχνη.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1½ λίτρο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
3 λεμόνια
Βούτυρο ή μαργαρίνη για τα φύλλα
Ζάχαρη άχνη
Κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ξύνουμε τα δύο λεμόνια και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από το ένα λεμόνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.