Συνταγές
3 υπέροχα γλυκά που θα κάνουν εντύπωση στο τραπέζι σας! Δοκιμάστε τα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Δείτε μερικές πεντανόστιμες συνταγές για γλυκά, που σίγουρα θα κάνουν εντύπωση στο τραπέζι σας! Ξεκινάμε:
Κλασσική συνταγή για νόστιμη τούρτα σταθερής αξίας
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι :
3 αυγά, ½ κούπα ζάχαρη, 1 βανιλετα, 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 μπεικιν
Για το σιρόπι :
100ml γάλα εβαπορέ, 100 ml νερό, 1 κούπα ζάχαρη, λικέρ οτι θελετε εγω έβαλα κουμ κουατ
Για τη σοκολάτα :
1 κουτί γαλα εβαπορέ, 2 αυγά, 1&½κουταλια σουπας βούτυρο, 3 κουταλιές σούπας κακάο, 1 κούπα ζάχαρη, 1½ πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα υλικά για το παντεσπάνι τα ρίχνουμε σε βουτυρωμενη φόρμα 26αρα και ψήνουμε για 15′ σε προθερμασμενο φούρνο στους 180.
Σε μια κατσαρολιτσα σιγοεβραζουμε τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιαζουμε το παντεσπάνι αφου ειχε κρυώσει.
Σε αλλη κατσαρόλα ριχνουμε τα υλικά για τη σοκολάτα μέχρι να ενωθουν καλα και να πήξει. Το ριχνουμε παμω απο το παντεσπάνι και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Λίγο προτού το σερβίρουμε χτύπαμε σαντιγί στο μπλε κουτί και πασπαλιζουμε αμυγδαλακι φιλε
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Αξεπέραστο γλυκάκι εύκολο, γρήγορο, στο τσακ μπαμ
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι :
3 αυγά, ½ κούπα ζάχαρη, 1 βανιλετα, 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 μπεικιν
Για το σιρόπι :
100ml γάλα εβαπορέ, 100 ml νερό, 1 κούπα ζάχαρη, λικέρ οτι θελετε πχ βάζουμε κουμ κουατ
Για τη σοκολάτα :
1 κουτί γαλα εβαπορέ, 2 αυγά, 1&½κουταλια σουπας βούτυρο, 3 κουταλιές σούπας κακάο, 1 κούπα ζάχαρη, 1½ πλάκα κουβερτούρα σε κομμάτια
Εκτέλεση
Χτύπαμε τα υλικά για το παντεσπάνι τα ριχνουμε σε βουτυρωμενη φόρμα 26αρα και ψηνουμε για 15′ σε προθερμασμενο φούρνο στους 180.
Σε μια κατσαρολιτσα σιγοβραζουμε τα υλικά για το σιρόπι και σιροπιαζουμε το παντεσπάνι αφου ειχε κρυώσει.
Σε αλλη κατσαρόλα ριχνουμε τα υλικά για τη σοκολάτα μέχρι να ενωθουν καλα και να πήξει.
Το ριχνουμε πανω απο το παντεσπάνι και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Λίγο προτού το σερβίρουμε χτύπαμε σαντιγί στο μπλε κουτί και πασπαλιζουμε αμυγδαλακι φιλε στόλιζουμε με γλυκο κουταλιου φράουλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Σούλα Λεβέντη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Το πιο εύκολο και νόστιμο κέικ μπανάνας με ινδοκάρυδο
Υλικά:
220 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
230 γρ. ζάχαρη
125 ml ελαιόλαδο
150 γρ. ώριμες μπανάνες
1 καρότο μικρό
40 γρ. Ινδοκαρυδο
μια χούφτα σταφίδες (αλευρωμενες)
2 κ.σ μέλι
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ μπέικιν παουτερ
Μερικά ταλιράκια κουβερτούρα καραμέλας
Γλασο:
Ταλιράκια κουβερτούρα καραμέλας
Ταλιράκια κουβερτούρα μαύρη
Πολυ λίγο γάλα η κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175′ -180′ βαθμούς αντιστάσεις. Βάζουμε στο multi τα αυγά, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε και τις μπανάνες, το καρότο και αλέθουμε όλα μαζί.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, την καρύδα, τη σόδα και το μπέικιν και τα ανακατεύουμε κσι τα προσθέτουμε στο multi και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Προσθέτουμε τα ταλιράκια κουβερτούρα καραμέλας πιέζοντας τα μέσα στη ζύμη.
Ψήνουμε για 40′-50′ λεπτά περίπου.
Για την γκάνας σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε από μισή κούπα από κάθε κουβερτούρας. Ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και κλείνουμε το μάτι.
Αφήνουνε λίγο να γίνει παχύρρευστη και απλώνουμε πάνω στο κέικ.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”