Συνταγές
Ωραιότατο, γευστικότατο καζάν ντιπί με σαβουαγιάρ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1400 ml γάλα
160 gr κρέμα γάλακτος πλήρης.
130 gr corn flour, ή corn flour ανάμεικτο με ριζάλευρο.
240 gr ζάχαρη
90 gr άχνη.
Σαβουαγιάρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το συνολικό γάλα κρατάμε μια ποσότητα σε ένα μπωλ στο οποίο διαλύουμε το μείγμα corn flour.
Το υπόλοιπο γάλα μαζί με την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος τα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει ο βρασμός απομακρύνουμε από το μάτι, και αναμειγνύουμε το μείγμα corn flour μέχρι που να γίνει κρέμα κι αν χρειαστεί το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 24 d , βάζουμε την άχνη και ανάβουμε το μάτι. Σιγά – σιγά βάζουμε στην αρχή με μια κουτάλα την κρέμα και μετά ολόκληρη.
Περιμένουμε στη φωτιά μέχρι να καεί η άχνη και να κάνει κρούστα. Το καταλαβαίνουμε από την μυρωδιά της καραμέλας που αρχίζει να αναδύεται και για επιβεβαίωση, ξύνουμε τον πάτο του τηγανιού με να μαχαίρι ελαφρά, για να το επιβεβαιώσουμε.
Όταν είναι έτοιμο το αποσύρουμε από την φωτιά αραδιάζουμε τα σαβουαγιάρ, το βάζουμε για 6-7 ώρες στο ψυγείο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα
Η Συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.