Συνταγές
Ωραιότατη σπιτική σπανακόπιτα – Δεν θα μείνει ούτε κομματάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για το φύλλο μου
-2 κούπες του νες καφέ αλεύρι( σταρένιο)
-1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι
-1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
-χλιαρό νεράκι όσο πάρει
για την γέμιση
-500 γρ. σπανάκι
-λίγα σέσκουλα
-2 πράσα
-2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
-1 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
-1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
-2 αυγά
-1/4 τυρί φέτα
-αλάτι, πιπέρι, λαδάκι
Εκτέλεση
Έκοψα μικρά κομμάτια τα χόρτα και έστυψα καλά το σπανάκι και σέσκουλα, έτριψα με αλάτι να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Ανακάτεψα με τα κρεμμύδια και πράσα καλά τσιγαρισμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίγουμε δύο φύλλα, αλείφουμε με λαδάκι το ταψί και πασπάλισα με λίγο αλεύρι, έβαλα το πρώτο φύλλο κάτω, έριξα την γέμιση, σκέπασα με το άλλο φύλλο και χαράκωσα ελαφρά.
Εψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου.
Μου περίσσεψε λίγο ζυμαράκι και έφτιαξα τραγανά τηγανοπιτάκια στο τηγάνι με τυράκι.
Η συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ποιος θα πάρει την γωνία; – πεντανόστιμη σπανακόπιτα
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η σπανακόπιτα έχει βέβαια αρκετές παραλλαγές, αλλά σήμερα σας δίνουμε πίτα με σπανάκι και πράσο!
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
600 γρ. αλεύρι δυνατό, 400 ml. νερό, 60 ml. λάδι, 20 γρ. αλάτι, 10 γρ. μπέικιν
Μαλακή μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε και χωρίζουμε στα δύο, ανοίγουμε, αλοίφουμε με μαργαρίνη, τυλίγουμε σε πούρο και μετά σαλιγκάρι και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
Γέμιση:
1/2 κιλό σπανάκι, 1/2 κιλό πράσα, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι, άνιθο, πιπέρι, λάδι, φέτα τριμμένη.
Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω με αέρα.
*Για την πίτα έχουμε χρησιμοποιήσει χειροποίητο φύλλο. Μπορεί να χρειαστείτε διαφορετική ποσότητα ανάλογα με το φύλλο που θα χρησιμοποιήσετε / αγοράσετε.
Η συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.