Συνταγές
Ωραιότατη γλυκιά κολοκυθόπιτα – νηστίσιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Theodosia Halvatzh- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 μισή ποτήρι νερό 1 φλυτζανακι του ελληνικού καφέ λάδι σπορελαιο 1 κουταλακι μαγιά σκόνη λίγο αλάτι και λίγο ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας ξύδι αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
Εκτέλεση
Αφηνουμε να ξεκουραστεί καμία ώρα.Ανοιγω μπαλάκια ίσα με 1 μπαλάκι του τένις και κάνω φυλλαράκι αλείφοντας με βιταμ το κόβω σε σχήμα ηλίου και διπλώνω.Αφηνω στο ψυγείο τυλιγμένο σε σακούλα.
Για την βρασμένη κολοκύθα αφού την πάτησα καλά να φύγουν τα νερά έβαλα μέσα τριμμένο καρύδι μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη η και περισσότερο οσό γλυκό το θέλετε 1 φλυτζανι σιμιγδάλι ψιλό λίγο λάδι.κανελα γαρύφαλλο 1 βανίλια για άρωμα.
αν θέλετε και σταφίδες.Ανοιξα τα φύλλα μου και έκοψα σε 3 λωρίδες και έβαλα στη σειρά κολοκυθι και τυλιξα σε μπαστούνι.
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδισει.Απο πάνω αφού κρύωσε έριξα άχνη ζάχαρη και κανέλα
Νόστιμη συνταγή από “Theodosia Halvatzh- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Οι συνταγές όλο νοστιμιά συνεχίζονται..
Δες ακόμη μία για πολύ ωραία κολοκυθόπιτα ξεσκέπαστη – τέλεια φτιαγμένη και νόστιμη
Συνταγή από “Ρήνα Κοντού – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
1 μεγάλη κούπα νερό 2 κουταλιες ξύδι 5 κουταλιες σούπας ελαιόλαδο 1 κουταλάκι αλάτι και αλεύρι όσο πάρει το αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Γέμιση
3 μέτρια κολοκυθάκια 2 καρότα μεγάλα 1 πιπεριά Φλωρίνης 2 αυγά αλάτι πιπέρι φρέσκια ρίγανη 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα
τα κολοκυθάκια και το καρότο τα τρίβουμε στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά.
Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ωρα
Συνταγή από “Ρήνα Κοντού – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”