Ξεχωριστα
Τι συνταγή όνειρο είναι αυτή – Επαγγελματικά ψωμάκια για όλες τις χρήσεις
Βήμα βήμα φτιάξτε τώρα τα πιο αφράτα ψωμάκια.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Yλικά
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι
1,5 κτγ. αλάτι
1 κτσ. ζάχαρη
50 γρ. νωπή μαγιά
550 γρ. νερό χλιαρό
30 γρ. ελαιόλαδο
1 αυγό+2 κτσ. γάλα
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το νερό στον κάδο ενός μίξερ, τη ζάχαρι, το ελαιόλαδο, και τη μαγιά αφού την θρυμματίσουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι, ανακατεύουμε με τα χέρια μας, σκεπάζουμε τον κάδο με μεμβράνη και αφήνουμε το μίγμα για 10 έως 15 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά από αυτό τον χρόνο, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με το μίξερ για 10 περίπου λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Κατόπιν, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για άλλα 10 λεπτά.
Κατόπιν, δουλεύουμε με τα χέρια την ζύμη στον πάγκο. Την βάζουμε σε ένα μπωλ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, βάζουμε την ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και την δουλεύουμε με τα χέρια μας.
Με τη σπάτουλα κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 100 γραμμαρίων. Με τα υλικά της συνταγής, φτιάχνουμε περίπου 15 μπαλάκια ζύμης τα οποία σκεπάζουμε με μεμβράνη.
Με τον πλάστη, ανοίγουμε τα κομμάτια ζύμης σε μικρό φύλλο, το τυλίγουμε σε μορφή ρολό και το κλείνουμε, πιέζοντας τις άκρες.
Βάζουμε τα ψωμάκια σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα, και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 40 λεπτά, αφού τα σκεπάσουμε με μία πετσέτα.
Με το μίγμα από το αυγό και τις 2 κτσ. γάλα αλείφουμε τα ψωμάκια με ένα πινέλο, και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “ψωμάκια”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL