Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά ψωμάκια γεμιστά με φέτα
Η συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
1 φλ γάλα χλιαρό
1/2 φλ νερό χλιαρό
1 κ.γ ζάχαρη
1 μαγιά φακελάκι
1 κ.γ αλάτι
5 κ σ ηλιέλαιο
500_550 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με το νερό και την ζάχαρη ανακατέυουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε δέκα λεπτά να ενεργοποιηθεί μετά προσθέτουμε το λάδι και το αλεύρι ανακατεμένο μαζί με το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να κολάει ελαφρώς στα χέρια! Το λαδώνουμε ελαφρά το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μια ώρα μα φουσκώσει
Μετά χωρίζουμε σε 8 κομμάτια .Ανοίγουμε ένα ένα μπαλάκι λίγο στο χέρι μου βάζουμε φέτα και το κλείνω μπαλακι τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι με το κλείσιμο από κάτω ένα στο κέντρο και τα υπόλοιπα έπτα γύρω γύρω.
Τα αφήνουμε ακόμα μισή ώρα μα φουσκώσουν και τα αλοιφουμε με λίγο λάδι που έχουμε διαλύσει μέσα λίγη πάπρικα γλυκιά βάζουμε μαύρο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 στον αέρα μισή ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας
Η συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”