Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό και σίγουρα νόστιμο – ψητά μπιφτέκια με πατάτες
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 400 γρμ κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο
1 ξερό κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι μαζί με μισή ντομάτα και μισή κούπα μαϊντανό
3 κουταλιές της σούπας βρώμη και 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη, αλατοπιπερο ρίγανη, 1 σφηνακι ελαιόλαδο και το χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλό ζύμωμα, βάζουμε στο ψυγείο για 30′ , ύστερα πλάθουμε σέ μπιφτέκια όπου τά ψήνουμε για 45′ στους 180, ενώ σέ κανονικό φούρνο στους 200. Ενδιάμεσα γυρίζουμε τά μπιφτέκια και από την άλλη πλευρά.
Αν βάλουμε και πατάτες, εγώ αφού τίς έκοψα σάν τηγανητές τίς έβρασα για 5’ύστερα σουρωνουμε τίς ξαναβάζουμε στο κατσαρολακι
ρίχνουμε αλατακι, ρίγανη λίγο κουρκουμά, 1 σφηνακι ελαιόλαδο και σέ αυτές, λίγο ανακατεύουμε και τίς ρίχνουμε να ψηθούν για 15′
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για τραγανους και αφράτους πατατοκεφτέδες γεμάτοι αρώματα και με απίθανη γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μέτριες πατάτες (περίπου 1 κιλό),
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά,
Ι κρεμμυδάκι φρέσκο,
2 σκελίδες σκόρδο,
Λίγο μαϊντανό,
4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά,
2 κ.σ. σιμιγδάλι χοντρό,
2 κ.σ. γεμάτες κορν-φλάουρ,
1 κ.γ. μπέικιν-πάουντερ,
1 κ.γ. αλάτι,
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
από μία πρέζα ρίγανη , μ. πιπέρι, κουρκουμά.
Καλαμποκάλευρο για το πανάρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαϊντανό.
Περνάμε τα ξερά κρεμμύδια από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα σουρώνουμε .
Τρίβουμε το σκόρδο στη ψιλή πλευρά του τρίφτη.
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια τα πανάρουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.