Συνταγές
Ψητά κυδώνια με σταφίδες, καρυδόψιχα και μέλι
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα κυδώνια τα κόβουμε στη μέση και καταβρέχουμε με χυμό λεμονιού. Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τους σπόρους, ανοίγουμε μια μικρή τρύπα στη θέση τους και σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο βούτυρο (10 γρ).
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια, τις σταφίδες, το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.(κανέλα σε σκόνη, γαρίφαλο τριμμένο, τζίντζερ)
Τοποθετούμε τα κυδώνια σε ένα ταψάκι κατά προτίμηση πυρέξ, αλειμμένο με βούτυρο στο οποίο έχουμε ρίξει το νερό και τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού. πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μοιράζουμε τη γέμιση στις τρύπες των κυδωνιών.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν, και να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα.
Ξεσκεπάζουμε ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα ακόμη και βγάζουμε από τον φούρνο.
Τά σερβίρουμε με παγωτό
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.