Συνταγές
Εξαιρετικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μπισκότα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου με 75 γρ. άχνη μέχρι που να ασπρίσει, συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα αυγό και μια βανίλια.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά- σιγά ζυμωνοντας, περίπου 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο έχουμε προσθέσει ένα κτγ. μπέικιν πάουντερ.
Θέλουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Τυλίγουμε την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Μετά από δύο ώρες παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο δύο εκ., βάζοντας πάνω -κάτω μεμβράνη.
Κόβουμε με κουπάτ αστεράκια διάφορα μεγέθη, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν τα μπισκότα μας, λιώνουμε σε μπεν μαρι 125 γρ. κουβερτούρα με μία κτσ. ηλιέλαιο και βουτάμε τα μπισκότα από την μία πλευρά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να κρυώσουν.
Ενώνουμε τα μπισκότα μας το ένα πάνω στο άλλο, ξεκινώντας από το μεγαλύτερο , με την λιωμένη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..