Συνταγές
Χριστουγεννιάτικα σιμιγδαλένια γλυκάκια! Ένα τέλειο επιδόρπιο!
Θέλεις ένα διαφορετικό γλυκάκι για αυτά τα Χριστούγεννα; Δοκίμασε να φτιάξεις αυτές τις τέλειες σιμιγδαλένιες μπουκίτσες, με προέλευση από την Ανατολή και δεν θα χάσεις!
Υλικά
Για το Σιρόπι
600 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
Λίγος χυμό λεμονιού
Για τις Μπουκίτσες
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
200 ml σπορέλαιο
120 γρ σιμιγδάλι χοντρό
3 βανίλιες
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι για τα γλυκάκια μας. Βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά.
Στην συνέχεια, Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τα γλυκάκια μας, αναμειγνύοντας το γιαούρτι και το λάδι σε ένα μπολ.
Κατόπιν, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και δουλεύουμε ενώ τέλος αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας, την χωρίζουμε σε 4 μέρη, τα οποία ανοίγουμε σε κορδόνια, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Κατόπιν, τα κόβουμε σε μπουκίτσες και τις περνάμε από το σιμιγδάλι.
Τέλος, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα γλυκάκια μας και όσο αυτά είναι καυτά τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Σερβίρουμε μετά από 3 ώρες αφού τα πασπαλίσουμε με λίγη τριμμένη καρύδα.
Τα σιμιγδαλένια μας, χριστουγεννιάτικα γλυκάκια είναι έτοιμα! Πρόκειται για μία όχι ιδιαίτερα δύσκολη συνταγή, η οποία όμως ξεχωρίζει για το γευστικό της αποτέλεσμα. Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι.