Συνταγές
Για όσους αγαπάνε την κρητική παραδοσιακή κουζίνα – για σήμερα χοχλιοί με κολοκυθάκια και πατάτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Nikolas Tzanakakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε καλά τους χοχλιούς(σαλιγκάρια) από τις μεμβράνες τους στο άνοιγμα και ξεπλενω καλά .Βαζουμε ελαιόλαδο στο σκεύος
σωταρουμε κρεμμυδάκι αρκετό πελτέ και σβήνουμε με κρασί κόκκινο. Προσθετουμε την τριμμένη ντομάτα τους χοχλιούς αλατοπιπερωνουμε
αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Συνεχιζουμε με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Προσθετουμε ζεστό νερό να σκεπάσει καλά το φαγητό
σκεπάζουμε το σκεύος.
Χαμηλωνουμε τη φωτιά μέχρι να μείνει με τη σαλτσα του .
Λιγο πριν το τέλος διορθώνουμε στο αλάτι.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ – ΙΔΕΕΣ:
* μετά το μάζεμα τα βάζουμε σε χάρτινο κουτί με θυμάρι που το αλλάζουμε , βγάζουν ότι είναι να βγάλουν, τα πλένουμε πολλά χέρια τα ζεματαω με μπόλικο αλάτι να βγάλουν το σάλιο τα πλένουμε πολλές φορές και τότε τα βάζουμε κατάψυξη!
** Τους χοχλιούς τους βράζουμε πρώτα ,πετάμε το νερό και τους πλένουμε πολύ καλά κάι μετά σωταρ ονται.
*** πρώτα μπορούμε να βγάλουμε από το καβουκι κόβουμε τα έντερα τους και τα βάζουμε σε ενα πιάτο (μυρίζουν παρα πολύ άσχημα )και τα πετάμε…Έτσι μένει μόνο το καθαρό “κρέας’ σαν αποφλοιωμενες γαρίδες..Μετά τα κάνουμε ριζότο..
Η Συνταγή είναι από Nikolas Tzanakakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!