Συνταγές
Μία εύκολη και ελαφριά τούρτα χιονούλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
4 Αυγά
Μισή κούπα ζάχαρη
2 κούπες Φαρίνα
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες ινδοκάρυδο
3 βανίλιες
1 κούπα sprite
Μισή κούπα βιτάμ λιωμένο
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό χλιαρό
1 κούπα Ζάχαρη
Για την γέμιση
1 φακ. Garni
1 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφειγ
1 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1100 ML γάλα φρέσκο παγωμένο
Παντεσπάνι :
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και την ζάχαρη, τα χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψουν και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,τις βανίλιες, Προσθέτουμε την sprite και το βιτάμ… ανακατεύουμε καλά, Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 τσέρκι, 26εκ. τα ψήνουμε στον αέρα περίπου 15 – 20 λεπτά στους 170°… Τα βγάζουμε από τον φούρνο και μόλις κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε από το τσέρκι.
Σιρόπι :
Βράζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρόλι για 5 λεπτά
Γέμιση :
Χτυπάμε στο μίξερ τους φακέλους το γάλα. Μόλις σφίξει η κρέμα μας την βάζουμε στο ψυγείο
Συναρμολόγηση :
Τοποθετούμε σε έναν δίσκο το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε καλά, Ρίχνουμε την μισή κρέμα, βάζουμε το άλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι… τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρεμά μας που την στρώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τούρτα… γαρνίρουμε με ινδοκάρυδο…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”