Γλυκα
Χριστουγεννιάτικη συνταγή για Χιονάτες σοκολάτας
Κλασική Χριστουγεννιάτικη συνταγή για ατομικά γλυκάκια – χιονάτες σοκολάτας! Αξίζουν οπωσδήποτε τον κόπο σας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
4 κουταλιές σπορέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
8 κουταλιές ζεστό νερό
2 βανίλιες
πραλίνα φουντουκιού
500 ml. σοκολατούχο γάλα
για το σιρόπι κακάο
250 ml. γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
ινδοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις χιονάτες σοκολάτας, σπάζοντας πρώτα τα αυγά, τα οποία τα ρίχνουμε μαζί με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν. Έπειτα, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές σπορέλαιο, τις 8 κουταλιές ζεστό νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ. Αργά, συμπληρώνουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και χτυπάμε ακόμα λίγο οπότε η ζύμη μας είναι έτοιμη.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε τη ζύμη. Την απλώνουμε με τη σπάτουλα ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου έως ότου να ροδίσει.
Μετά το ψήσιμο, κόβουμε το κέικ παράλληλα στον πάτο του ταψιού ώστε να έχουμε δύο φέτες. Βάζουμε την επάνω φέτα για λίγο στον πάγκο.
Στην φέτα που είναι στο ταψί απλώνουμε πραλίνα φουντουκιού από πάνω της, και την στρώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν είναι πολύ αραιή η πραλίνα, την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Κατόπιν, βάζουμε το δεύτερο φύλλο επάνω από την πραλίνα και με το μαχαίρι κόβουμε σε 16 κομμάτια το κέικ.
Τα βουτάμε περιμετρικά σε ένα σκεύος μέσα στο οποίο έχουμε σοκολατούχο γάλα ή στο σιρόπι κακάο και κατόπιν τα πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο.
Μετά και από αυτό το βήμα η συνταγή έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να σερβίρετε τις χιονάτες σοκολάτας!
Καλή όρεξη! Καλές γιορτές! Δες αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics