Γλυκα
Χειροποίητη Black Forest που γίνεται τέλεια και πολύ νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
225 gr αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
2 κ.γ. κοφτά σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
70 gr κακάο
250 gr ζάχαρη
130 ml λάδι ελαφρύ
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 gr γιαούρτι
120 gr ζεστό καφέ εσπρέσσο ή νες καφέ
2 κ.γ. υγρή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε χώρια στερεά χώρια υγρά χτυπάμε με μίξερ, και προσθέτουμε τα στερεά… στο τέλος ρίχνουμε τον καφέ…
Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια 23 εκ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.
Γέμιση
Στραγγίζουμε 2 κουτιά μαυροκέρασα το υγρό σε κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά να συμπυκνωθεί… όταν κρυώσει ρίχνουμε 30 ml λικέρ κεράσι
Κρέμα
1 φάκελο κρέμα πατισερι χτυπημένη με γάλα…. Όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
600 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη με 30 gr άχνη ζάχαρη… ρίχνουμε στη κρέμα πατισερι το 1/3 από τη σαντιγί και ανακατεύουμε να αφρατεψει.
Συναρμολόγηση
Σε αποσπώμενη φόρμα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και βρέχουμε με πινέλο το σιρόπι από τα κεράσια… προσθέτουμε κεράσια πεταχτά, απλώνουμε τη μισή κρέμα, κεράσια ξανά, και κάνουμε το ίδιο με το δεύτερο παντεσπάνι.
Τοποθετούμε το τρίτο παντεσπάνι σιροπιάζουμε απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω-γύρω, και πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασιά
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για όνειρο τούρτα black forest – πιο εύκολη και γρήγορη black forest δεν υπάρχει
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 κουτιά σαντιγί
1 1/2βάζο βύσσινο γλυκό του κουταλιού
1 κουτί (3 τεμάχια) έτοιμα παντεσπάνια
Κουβερτούρα
Και λίγα κεράσια
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το βύσσινο και το διαλύουμε με λίγο χλιαρό νερό. Χτυπαμε τη σαντιγύ με λίγο άχνη ζάχαρη και τι βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το σιρόπι βάζουμε σαντιγί τριμμένη κουβερτούρα και βύσσινο.
Μετά ξανά παντεσπάνι ξανά σιρόπι ξανά σαντιγί ξανά κουβερτούρα και ξανά βύσσινο. Στο τρίτο παντεσπάνι βάζουμε μόνο σιρόπι και σαντιγύ γύρω γύρω και πασπαλίζουμε με κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από κ. Αννα Κασσανδρεια– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.