Συνταγές
Καιρός να φτιάξεις μόνος/η σου το πιο τέλειο χαλβά Φαρσάλων…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Christina Kaza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακάτευουμε με έναν αυγοδάρτη 220 γρ νισεστέ, 550γρ ζάχαρη, 100 ml ηλιέλαιο, μια βανίλια, μια πρέζα αλάτι και 700 ml νερό…σε μια κατσαρόλα ριχνουμε 200 γρ ζάχαρη και ανακατεύοντάς την με ξύλινη κουτάλα την άφηνουμε να καραμελώσει…
απέσυρουμε από τη φωτιά και πρόσθετουμε σιγά- σιγά και ανακατεύοντας συνέχεια, το υγρό με τον νισεστέ…βαζουμε πάλι την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνέχιζουμε το ανακάτευουμε μέχρι να πήξει εντελώς…
πρόσθετουμε 150 γρ καβουρδισμένα αμύγδαλα…άλειφουμε το πυρέξ με ελάχιστο ηλιέλαιο, ριχνουμε το μείγμα και το έστρωσα καλά από πάνω…
πασπάλιζουμε με καστανή ζάχαρη και το βαζουμε στο γκριλ μέχρι να κάνει κρούστα…
Η Συνταγή είναι από Christina Kaza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο χαλβά Φαρσάλων και σίγουρα νόστιμος
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Erh-Markella Gv- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
2 ποτήρια νερό
1/5 ποτήρι με ζάχαρη
1 ποτήρι νισεστε
1 μικρό φλυτζάνι του καφέ καρύδια
Ένα κ.γ. βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε την ζάχαρη και ανοίγουμε την φωτιά ριχνουμε την ζαχαρη την ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Οταν παρει χρωμα ριχνουμε 1/5 ποτηρι νερό για να λιώσει το καραμελέ το οποίο δημιούργησε. Μετά προσθέτουμε το 1 ποτήρι νισεστε που είναι ανακατεμένο με το νερό,ανακατεύουμε μέχρι να αρχίζει να πήζει.
Προσθέτουμε την βανίλια τα καρύδια και το βούτυρο. Το ριχνουμε σε ένα ταψί για να το φορμαρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Erh-Markella Gv- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”