Συνταγές
Ωραιότατο γλυκάκι.. ήρθε η ώρα να απολαύσετε χαλβά με καρύδια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε από το σιρόπι:
Tέσσερις κούπες νερό, δύο κούπες ζάχαρη και μία κούπα ή μισή μέλι και η άλλη μισή σιρόπι από γλυκό πορτοκάλι και ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Το βάζουμε στη φωτιά μόλις πάρει βράση το αφήνουμε 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να διατηρείται ζεστό. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μία κούπα ανάμεικτο ελαιόλαδο με ηλιέλαιο.
Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα προσθέτουμε τότε και μία κούπα καρύδια καβουρδίζουμε λίγα λεπτά και τραβάμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μαςμε προσοχή γιατί πιτσιλάει βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα ο χαλβάς τότε είναι έτοιμος…
Το βάζουμε στη φόρμα μας και μετά από 15 με 20 λεπτά το γυρίζουμε στην πιατέλα μας πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα και καρύδια.
Η γεύση του είναι φανταστική σε συνδυασμό το μέλι με το σιρόπι πορτοκαλιού του δίνει αυτή την απίθανη γεύση.
Η συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!