Συνταγές
Ωραία γλυκιά πρόταση – Χαλβάς με ταχίνι ολικής αλέσεως και καβουρντισμένους ηλιόσπορους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γραμμάρια ταχίνι ολικής
350 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 βανίλιες
80 γραμμάρια νερό
300 γραμμάρια ηλιόσπορους καβουρντισμένους.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ ταχίνι και βανίλιες Κάνουμε σιρόπι με τα προαναφερθέντα υλικα το ρίχνουμε στο μπωλ
ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τους ηλιόσπορους
μέχρι να δέσει το μίγμα.
Σε ένα ταψάκι ή άλλο σκεύος ρίχνουμε πρώτα ηλιόσπορους
(για ντεκόρ) και έπειτα το μίγμα.
Στο ψυγείο να σφίξει και το αναποδογυρίζουμε.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.
Ορίστε παρέα.
Η Συνταγή είναι από Stavros Tsalampounis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χαλβά πολίτικο με γάλα, βούτυρο και κράνμπερις – γεμάτος χρώματα γεύσης.
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος
4 φλιτζάνια γάλα
2½ φλιτζάνια ζάχαρη
Κράνμπερις
Κανέλα για το γαρνίρισμα (αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο κι όταν κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το καβουρδίζουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς, με ξύλινη κουτάλα, πανω σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκουρύνει.
Το περιχύνουμε με το ζεστό γάλα και τα κράνμπερις κι ανακατεύουμε συνεχώς, περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς
Τον μεταφέρουμε σε φόρμα κι όταν κρυώσει ελαφρά , τον αναποδογύριζουμε σε μια πιατέλα.
Γαρνίρισμα με κανέλα ή ο,τι αλλο επιθυμείτε
Η Συνταγή είναι από κ. Sunday Lous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.