Συνταγές
Χαλβάς με αλεύρι και σιρόπι γάλακτος… γεμάτος χαρά , αγάπη αλλά και νοσταλγία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Μνήμες των παιδικών μας χρόνων ξαναζωντανεψαν με τις γιαγιάδες μας και τις μάνες μας να τον κάνουν
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
ΣΙΡΟΠΙ
500 ml γάλα
375 ml νερό
Μισή κούπα ζάχαρη κρυσταλλική στέβιας η κανονική η καρύδας
Μέλι αγνό (ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να είναι το σιρόπι)
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1 βανίλια
350 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. Φρέσκο βούτυρο
125 γτ. Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγο (μόλις αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από τη φωτιά). Σε μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα (κατά προτίμηση) ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι ανάβουμε το μάτι να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει ξανθό το αλεύρι και σε μέτρια φωτιά. Αφού το φέρουμε στο επιθυμητό χρώμα τραβάμε από τη φωτιά και λίγο λίγο ρίχνουμε το σιρόπι, ενώ ανακατευουμε ζωηρά.
Επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Έχει γίνει ο χαλβάς μας όταν ξεκολλάει από τα τυχωματα. Αφήνουνε για 5′ λεπτά να κρυώσει και με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα την πλάθουμε και ακουμπάμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με κανέλα, καρύδια και λίγο αγνό μέλι.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.