Συνταγές
Φτιάξτε light κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά Συνταγής
Για 1 ταψι:
400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του η 400 γραμ. αλεύρι γοχ. ανακατεμένο με 11/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
45γραμ. ζάχαρη άχνη στέβιας σε αναλογία μ την ζάχαρη 1:2
300 γραμ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους – βάλαμε lurpack light
50 γραμ. αμύγδαλα ψημένα και χοντρό – σπασμένα – Αγοράσαμε έτοιμα ψημένα αμύγδαλα με την φλούδα τους από τα Σούπερ Μάρκετ.
Ζάχαρη άχνη Στέβιας για το πασπάλισμα κατά βούληση
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την άχνη ζάχαρη, μαζί με το αλεύρι, και ανακατεύουμε με το φτερό για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 170 βαθμούς κελσίου.
Πλάθουμε μπαλάκια των 25 γραμ. και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για περίπου 15′-20′.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Τους βάζουμε σε μια πιατέλα, και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη, ρίχνοντας με τρυπητό από ψηλά.
Σημειώσεις:
Δεν χρειάζεται να χτυπήσoυμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
Αν θέλουμε κάνουμε βαθούλωμα η μισοφέγγαρα, η ότι άλλο σχήμα μας αρέσει.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!