Γλυκα
Φτιάξτε το πιο αφράτο και νόστιμο κέικ με μπανάνες και καφέ
Υλικά 2 μεγάλες μπανάνες ώριμες, λιωμένες. 140 γραμμάρια γιαούρτι. 2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος. 1 κουταλιά γλυκού αλάτι. 100 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα. 2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη. 180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. 180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη. 250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα. 3 αυγά μεγάλα. Για το γλάσο: μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη. 1 κουταλιά σούπας νερό. […]
Υλικά
2 μεγάλες μπανάνες ώριμες, λιωμένες.
140 γραμμάρια γιαούρτι.
2 κουταλιές σούπας καφές στιγμιαίος.
1 κουταλιά γλυκού αλάτι.
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκοπανισμένα.
2 κουταλιές γλυκού κανέλα τριμμένη.
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη.
250 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα.
3 αυγά μεγάλα.
Για το γλάσο:
μισό φλυτζάνι ζάχαρη άχνη.
1 κουταλιά σούπας νερό.
1 κουταλιά γλυκού καφέ στιγμιαίο.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °c.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα.
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τις μπανάνες, τον καφέ (διαλυμένο σε 1 κουταλιά σούπας νερό), το γιαούρτι και την κανέλα.
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα του βουτύρου ανακατεύοντας ταυτόχρονα για να γίνει ομοιογενές.
Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια στο μείγμα.
Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι τα 3/4, όχι ολόκληρη, για να μπορέσει να ανέβει το κέικ (Αν περισσέψει μείγμα μπορούμε να φτιάξουμε κεκάκια).
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου για περίπου 45 λεπτά.
Αφήνουμε το κέικ λίγο στη φόρμα.
Βγάζουμε από τη φόρμα το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη.
Διαλύουμε τον καφέ στο νερό και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα για να έχουμε ένα υγρό αλλά όχι νερουλό μείγμα.
Περιχύνουμε το κέικ όταν κρυώσει τελείως.
Δείτε περισσότερα : syntages.me