Πιτες
Φτιάξτε τα στρυφτοπιτάρια με τυρί που είναι τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
150 γρ. χλιαρό νερό
150 γρ. ηλιέλαιο
320 γρ. χλιαρό γάλα
9 γρ. ξηρή μαγιά
1 κτσ. ζάχαρη
1 κτσ. αλάτι
ασπράδι από 2 μεσαία αυγά
950 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
500-800 γρ. τυρί φέτα
ελαιόλαδο
2 κρόκοι+2 κτσ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρι, το ηλιέλαιο, τα ασπράδια από τα αυγά, και το χλιαρό γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Μετά από λίγο ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Καλύπτουμε με μεμβράνη το μπωλ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια βάρους 70 γραμμαρίων τα οποία πλάθουμε με τον πλάστη σε σχήμα ορθογώνιο και κατόπιν με τα χέρια μας την ανοίγουμε. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Στη μία άκρη του φύλλου βάζουμε γέμιση της αρεσκείας μας, και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, και κατόπιν του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με μίγμα από τους κρόκους και το νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 έως 25 λεπτά στον αέρα.
Για περισσότερες συνταγές με “στρυφτοπιτάρια ” μπες ΕΔΩ !
Δες αναλυτικά όλη την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο για να εκτελέσεις και εσύ την πιο νόστιμη συνταγή :
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL