Συνταγές
Φτιάξτε νηστίσιμα ταρτάκια στο σπίτι σας
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100γραμ βουτυρο φυτικο 2κουτ αχνη 250γραμ αλευρι 100γραμ φρεσκο χυμο πορτοκαλι 1/2κουτ μπεκεν 1/2κουτ σοδα ξυσμα πορτοκαλι ,λικερ ,βανιλια
Εκτελεση
κοσκινιζουμε το αλευρι με το μπεκεν Διαλυω τη σοδα μεσα στο χυμο κ το ξυσμα Τριβουμε το βουτυρο με το αλευρι να γινει σαν ψιχουλα
Ριχνουμε το χυμο και την βανιλια το λικερ κ κανω μια ομορφη ζυμη που θα κολλαει ελαφρα
Την τυλιγουμε σε μεμβρανη κ την τοποθετω στο ψυγειο Οταν ειναι ετοιμη την ανοιγουμε σε φυλλο και κοβω κυκλους κ τους στρωνω στις θηκες σιλικονης
Ψηνουμε 10με 12 λεπτα σε ζεστο φουρνο Επανω βαζω κομματια λαδοκολλα κ μερικα φασολια για βαρος
Οταν ψηθουν τα αφηνω να κρυωσουν και την επομενη ημερα κανω μια κρεμα με γαλα αμυγδαλου και τα γεμιζω ,στολιζουμε με φυτικη σαντιγι για τις μικρες παστα φλωρα απλα γεμιζουμε τις θηκες με μαρμελαδα ροδακινο κ κανουμε τα σχεδια με το ζυμαρι
Φυτική κρεμα
ΥΛΙΚΑ
500 γραμ γάλα αμυγδάλου 100 γραμ καστερ ,βανίλια ,2 κουτ ζαχαρη ,
και στο τέλος ενσωματώνω μια φυτική σαντιγί που έχω ετοιμάσει από πριν
*Σε μεταλλική ταρτιερα γίνεται άρα θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει κ σε θήκες μαφινς Θα σας έλεγα να μην την λαδώσετε Γιατί θα σας δυσκολέψει στο στρώσιμο
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.