Συνταγές
Φτιάξτε αυτό το σούπερ σοκολατένιο γλυκό και σίγουρα θα ξετρελάνετε τους φίλους σας
Νόστιμη συνταγή από “Instasuntages”
Υλικά για την βάση:
145γρ ζάχαρη
60ml ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
48γρ sour cream
140γρ αλεύρι γ.ο.χ
28γρ κακάο
1/4 κ.γ μαγειρική σόδα
1 1/4 baking powder
1/2κ.γ αλάτι
157ml καφέ όχι ζεστό
Για την mousse σοκολάτας:
1 κ.σ κρύο νερό απο το ψυγείο
1 κ.γ ζελατίνη σε σκόνη
1 κούπα και 2 κ.σ κρέμα γάλακτος πλήρες (266ml ξεχωριστά)
113γρ σταγόνες σοκολάτας
65γρ ζάχαρη άχνη
226γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (ή 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύματα)
48γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ κακάο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για την ganache:
75γρ σταγόνες σοκολάτας
90ml κρέμα γάλακτος
Για την σοκολατένια σαντιγί:
236ml κρέμα γάλακτος πλήρες
65γρ ζάχαρη άχνη
2 κ.σ κακάο
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί με αποσπόμενα πλαϊνά.
Σε ενα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά και την βανίλια. Προσθέτουμε το sour cream και χτυπάμε να ενωθεί.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε στο μπόλ με τα υγρά σε 2 δόσεις εναλλάξ με τον καφέ. Ανακατεύουμε να ενωθούν και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μας. (20 με εκ) Ψήνουμε στην μέση του φούρνου για 28-30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Όταν έχει κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε την mousse σοκολάτας. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά το μπολ που θα φτιάξουμε την mousse.
Σε ένα δοχείο που μπαίνει στα μικροκύματα λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος.
Σε ένα δοχείο που μπαίνει στα μικροκύματα βάζουμε την ζελατίνη και το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 3 λεπτά να σκληρύνει.
Βάζουμε στα μικροκύματα να γίνει πάλι ρευστή και την προσθέτουμε στην ρευστή σοκολάτα.
Χτυπάμε την 1 κούπα κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορυφές, προσθέτουμε την άχνη και χτυπαμε σε σφιχτή σαντιγί. Αφήνουμε στο πλάι.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε την ρευστή σοκολάτα να χτυπάμε καλά να ενωθεί..
Τέλος προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά. Όταν εχει κρυώσει τελείως η βάση προσθέτουμε την mousse σοκολάτας και βάζουμε στο ψυγείο.
Για την ganache, βάζουμε την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στα μικροκύματα να λιώσουν, οταν κρυώσει ελαφρά ρίχνουμε επάνω την κρέμα και τοποθετούμε πάλι στο ψυγείο.
Για την σοκολατένια σαντιγι, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορυφές, προσθετουμε την άχνη, το κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιστή σαντιγί. Βάζουμε σε κορνέ και κάνουμε ροζέτες στο γλυκό μας.
Νόστιμη συνταγή από “Instasuntages”