Connect with us

Συνταγές

Φτιάξαμε τσουρέκια – έγιναν πολύ μαλακά και μοσχομυρίζει όλο το σπίτι

Published

on

420412719 10211217770598108 1816254786534142871 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

ΥΛΙΚΑ
900 γρ. περίπου αλεύρι πολύ δυνατό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
1 σωληναράκι βανίλια
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
2 κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ, (κάρδαμο)
Στη μύτη του κουταλιού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα τριμμένη
Ελάχιστο γλυκάνισο τριμμένο
Μισό κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο ή Μαργαρίνη ή και τα δύο ανάμικτα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 αυγά ολόκληρα και ένας επιπλέον κρόκος, (το ασπράδι το κρατούσα για άλλειμμα της επιφάνειας των τσουρεκιών)
Ένα ποτηράκι του κρασιού χλιαρό γάλα
Γύρω στα 600 ml. χλιαρό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβαλα όλα τα στερεά υλικά μαζί και χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, τα ανακάτεψα για να δώσω αέρα στο αλεύρι.

Έριξα τα αυγά, το χλιαρό γάλα και το χλιαρό νερό στη μέση και γύρω- γύρω από τα υλικά. Ανακάτεψα από έξω προς τα μέσα. Η ζύμη πρέπει να έχει αρχίσει να είναι στερεά. Πάντα συνεχίζω με την σπάτουλα.

Όταν δεν κολλούσε σχεδόν καθόλου, άρχισα να βάζω σιγά- σιγά το χλιαρό λιωμένο βούτυρο, ζυμώνοντας από έξω προς το κέντρο σταυρωτά. Ισως δεν το χρειάζεται όλο το βούτυρο. Το αφήνουμε στην άκρη.

Κάνουμε ένα σταυρό στη ζύμη και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και ένα καπάκι. Την αφήνουμε να ανέβει καλά. Όταν ανέβει διαιρούμε σε μικρότερα όσο το δυνατόν ισόβαρα κομμάτια. Εγώ έφτιαξα την κλασσική πλεξούδα με τα τρία μπαστουνάκια.

Άνοιξα τα μπαστούνια σήμερα με περίεργο τρόπο. Τα άνοιξα σχεδόν παραλληλόγραμμα και τα έκανα πολλά. Επειτα σχημάτισα την πλεξίδα. Τα άφησα να ανέβουν πάλι .

Όταν ήταν πάλι φουσκωτά, τα άλειψα ασπράδι και τα φούρνισα στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά. Όταν βγήκαν, τα άλειψα λίγο βούτυρο όσο ήταν ζεστά. Γίναν μοσχομυριστά και μαλακά.

Η Συνταγή είναι από Maria Rouvitsa Kouzinoglou – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές5 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές7 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές9 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα11 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές13 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές15 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές16 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version