Συνταγές
Μόνο που τη βλέπεις σε χορταίνει! Ιταλιάνικη φοκάτσια με ελληνικές επιρροές από Κέρκυρα
Η Συνταγή είναι από Athena Kondoyanni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φακ μαγιά, μισο κιλο αλεύρι σκληρό, μια χούφτα ζάχαρη, 1 νεροποτηρο γεματο ως την ακρη με νερο χλιαρό, λιγο λάδι και 1 τσαμπιά αλάτι.
Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη και 1 κσ από το αλευρι και 3 κσ νερό και αφηνουμε στον φουρνο στους 50 με σκεπασμένο μπολ για 10 λεπτα μεχρι να αφρισει η μαγιά.
Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι, κανουμε μια τρυπα στην μεση κσι ριχνουμε το χλιαρο νερό το λάδι και την μαγιά και ανατευουμε στην αρχη με ένα πιρούνι μεχρι να αρχισει να γινεται ζυη και μετα με τα χέρια.
Ζυμωνουμε ελαφρά ισα μεχρι να μην κολλάει πολύ στα χέρια. Μετά λαδώνουμε το ζυμάρι κ την λεκάνη και αφήνουμε για 1 ωρα σκεπασμένη σε ζεστο μερος να φουσκώσει.
Μεταφερουμε σε ταψί και απλώνουμε με τα δάχτυλα. Στολιζουμε και αφηνουμε για μιση ωριτσα να ξαναφουσκωσει.
Κανουμε τρυπες με το δαχτυλο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις για μιση ώρα
Γίνεται αφρός! Μπορείτε να βάλετε απο πανω φετοϋλα χωριάτικη τριμμενη, ντοματινια, λιγο γκουντα, θυμαρι και λάδι
Η Συνταγή είναι από Athena Kondoyanni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πολύ ωραία ιδέα για φοκάτσια γεμιστή με προσούτο στο τηγάνι.
Η Συνταγή είναι από κ. “Betty Kaltsa”.
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
300γρ αλεύρι γοχ
165 γρ νερό
1 κσ ελαιόλαδο
1κσ μπέικεν
Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
10 φέτες προσουτο
10 φέτες κασέρι.
1κσ δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά για την ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Μόλις ξεκουραστεί η ζύμη μας την μοιράζουμε σε δύο μπάλες, και ανοίγουμε δύο φύλλα 1εκ.
Στρώνουμε τις φέτες προσουτο και το κασέρι και το σκεπάζουμε με το άλλο κολλάμε ζυμάρι με ζυμάρι με λίγο νερό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι περνάμε με πινέλο λίγο λάδι και το βάζουμε σε μεσαία φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά.Βάζουμε την φοκάτσια στο τηγάνι την ψήνουμε για 6 λεπτά από την μία πλευρά και 6 από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμη την σερβίρουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
Απολαύστε τη ζεστή με μια φέτα πεπόνι.
Η Συνταγή είναι από κ. “@bettoulasfood”.