Συνταγές
Φοβερό το πιο αρωματικό γαλακτομπούρεκο με άρωμα περγαμόντου
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξία Μπασιανιώτη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
100 γρ. ζάχαρη
130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από 1,5 περγαμόντο
Λικέρ περγαμόντου
50 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
Για τα φύλλα
1 πακέτο φύλλο Βυρηττού ή Πολίτικο
250 γρ. βούτυρο για το άλειμμά τους
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
Φλούδα απο μισό περγαμόντο
2 κ.σ γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βράζουμε το σιρόπι για 5’ και το αποσύρουμε, ώστε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε ολα τα υλικά, εκτός απο τα αυγά, για την κρέμα σε μια κατσαρόλα, ανοίγοντας το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την ενώνουμε με τους κρόκους και εφόσον η κρέμα εχει δέσει (θελουμε σχετικά ρευστό αποτέλεσμα για να παραμείνει αφράτη) ρίχνουμε και τα αυγά.
Τέλος,βάζουμε το βούτυρο.Αφού η κρέμα εχει κρυώσει λιγο,στρώνουμε σε ένα σκεύος τα μισά φύλλα (καλα βουτυρωμένα),ρίχνουμε την κρέμα και στο τέλος τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (στον αέρα) για περίπου 1 ώρα. Σιροπιάζουμε το καυτό μας γλυκό με κρύο σιρόπι.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για γαλακτομπούρεκο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξία Μπασιανιώτη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”