Συνταγές
Φοβερά μπισκότα φουντουκιού, λαχταριστά, λαχταριστά.. και νηστίσιμα
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
200 ML. ΛΑΔΙ ΕΛΑΦΡΥ
120 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
250 ΓΡ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
340 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ.
10 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
125-150 ΓΡ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΎΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ, (ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ).
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ.
ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΑ ΠΑΤΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΦΤΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ 20 ΜΕ 25 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΕ ΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τέλεια μαλακά μπισκότα.
Η Συνταγή είναι της κ. Kristina Ikonomi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ
225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας γάλα
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και την βανίλια.
Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνουν τρίμματα.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στο τέλος το αυγό που το έχουμε χτυπήσει με το γάλα.
Αφού πλάθουμε τη ζύμη μαλακή το μοιράζουμε σε 20 – 24 μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Με το δάχτυλο κάνουμε τρύπα στη μέση και βάζουμε 1/4 κτγ. μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα χρυσαφί.
Η Συνταγή είναι της κ. Kristina Ikonomi – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”