Συνταγές
Υπέροχες, νόστιμες και λαχταριστές φλογέρες με ζαμπόν και τυρί
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτ γάλα χλιαρό
2 κ.σ γιαούρτι
1/2 ποτ ελαιολαδο
1 φακ μαγια
1 κ.γ αλάτι
1/2 Κ.γ ζάχαρη
500-550 γρ φαρίνα κοκκινη
1 ασπαδι αυγου ( ο κρόκος για το αλλειμα)
Τυρι Γκούντα τριμμενη
Γαλοπούλα η ζαμπόν σε κομμάτια ότι θέλετε !
3-4 κ σ σάλτσα ντομάτας ( εγώ έβαλα σπιτικη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την μαγιά την ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατέυω καλά αφήνουμε σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αυγό ανακατέυω και αρχιζουμε να προσθέτουμε την φαρίνα και το αλάτι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. Μετά χωρίζουμε την ζύμη στην μέση σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο το βάζουμε σε μια λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα
Απλώνουμε την σάλτσα σε όλη την επιφάνεια στρώνουμε το τυράκι και το ζαμπόν. Σκεπαζουμε με το άλλο φυλλο που άνοιξουμε . Τα κόβουμε σε λωρίδες πάχους 4-5 εκ τα στρίβουμε και τα αλείφουμε με τον κρόκο που τον έχουμε αραιώσει με λίγο νερό. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.