Συνταγές
Φανταστική τούρτα RED VELVET! Σκέτη ζωγραφία!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σίγουρα δεν είναι από τις πιο εύκολες συνταγές που θα έχετε δοκιμάσει να κάνετε, αλλά η συγκεκριμένη red velvet θα είναι ένα υπερθέαμα στο τραπέζι σας! Την γεύση της θα την θυμάστε για πολύ καιρό!
Υλικά
400g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σκόνης κακάο
320g ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
190 ml φυτικό έλαιο
3 αυγά
250 ml βουτυρόγαλα
50ml Κόκκινο Χρώμα Τροφίμων
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Παγωμένη κρέμα
500γρ τυρί Philadelphia
500g μαλακό βούτυρο καλής ποιότητας
700g ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένο)
2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη (αποβουτυρωμένο ή πλήρες λίπος)
Εάν δεν έχετε σκόνη γάλα μη χρησιμοποιήσετε υγρό γάλα, αφαιρέστε το από τη συνταγή.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας για την Red Velvet, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160C στο αερόθερμο.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, τη ζάχαρη , το κακάο, το μπέικιν πάουντερ , τη σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ ρίξτε τα αυγά, το λάδι, το βουτυρόγαλα, τη βανίλια και την κόκκινη βαφή και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε αργά το μείγμα βουτυρογάλακτος στα στερεά υλικά ενώ ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά σταματήστε το μίξερ, ξύστε το μπολ και ανακατέψτε για τα τελευταία 20 δευτερόλεπτα.
Γεμίζουμε δύο ταψάκια 20 εκ. αφού τα αλευρώσουμε και τα βουτυρώσουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 160 βαθμούς σε αερόθερμο. Τα κέικ θα φαίνονται λαμπερά και υγρά στην κορυφή. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για τη κρέμα
Τοποθετήστε το τυρί κρέμα στο μπολ ενός μίξερ. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις το τυρί ανακατευτεί καλά, σταματήστε την ανάμιξη και ξύστε το μπολ με μια σπάτουλα. (Είναι σημαντικό να ξύνετε το μπολ σας κάθε φορά που προσθέτετε ένα άλλο συστατικό.) Προσθέστε το μαλακό βούτυρο και ανακατέψτε με υψηλή ταχύτητα μέχρι να είναι εντελώς λείο.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, το γάλα σε σκόνη (εάν έχετε) , το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε χαμηλά για να ξεκινήσετε, στη συνέχεια, μόλις αναμιχθεί, βάλτε το ξανά σε υψηλή ταχύτητα έως ότου φουσκώσει .
Τοποθετείτε στο ψυγείο τα κέικ να παγώσουν.
Κόβετε τα κέικ στα δύο .Αφαιρείται από τη κορυφή των δύο κέικ μία λεπτή φέτα για τη διακόσμηση.
Τοποθετείται το πρώτο δίσκο κέικ σε πιατέλα και στη συνέχεια απλώνετε την κρέμα τυριού.
Συνεχίζετε και με τους τέσσερεις δίσκους.
Απλώνετε κρέμα σε όλο το γλυκό.
Διακοσμείτε με τριμμένο κέικ.
Καλή απόλαυση! Η τούρτα μας Red Velvet είναι έτοιμη!