Συνταγές
Φανουρόπιτα με μοναδική γεύση και αρώματα (δεν τρίβεται)
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σου παρουσιάζουμε μία αγαπημένη μας συνταγή για φανουρόπιτα, η οποία δεν τρίβεται, δεν λασπώνει ενώ η γεύση της είναι εξαιρετική και σίγουρα θα την λατρέψεις! Ευχές με υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο!
Υλικά
50 γρ καρύδια
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ σταφίδες
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας, χοντροκόβοντας τα καρύδια σε ένα μίξερ.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε το λάδι και διαλύουμε μέσα σε αυτό την ζάχαρη.
Κατόπιν, σε διαφορετικό σκεύος βάζουμε την σόδα στον χυμό από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να αφρίσει.
Έπειτα, ρίχνουμε το αφρισμένο μείγμα μέσα στο λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στην πορεία, ενσωματώνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σταδιακά και το αλεύρι. Όταν γίνει χυλός προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
Συνεχίζουμε και απλώνουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 26 εκατοστών, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Υπολογίστε χρόνο ψησίματος περίπου 50 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Η φανουρόπιτα μας είναι έτοιμη! Καλή επιτυχία! Θα είναι από τις πιο νόστιμες φανουρόπιτες που έχεις δοκιμάσει.
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!