Συνταγές
Υπέροχο αρωματικό γλυκό του κουταλιού νεραντζάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1kg νερατζάκι μικρά πράσινα όσο πιο μικρά τόσο και καλύτερα
1.200 γραμμάρια ζάχαρη
2 κούπες του Νες καφέ νερό
Κανέλα σε ξύλο και γαρυφαλλάκι
Λεμόνι προς το τέλος για το δέσιμο του γλυκού
Ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα νεραντζακια τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό βράζουμε τρεις φορές για 10 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός και πετάμε κάθε φορα το νερό.
Περιμένουμε να κρυώσουν.
Παίρνουμε το ειδικό μηχανηματάκι αυτό που καθαρίζουμε τα μήλα και καρφώνουμε στη μέση με κυκλικές κινήσεις να βγάλουμε το κοτσάνι και να διαπεράσει από την άλλη μεριά χωρίς να το τρυπήσουμε τελείως.
Βάζουμε το νεραντζάκι σε μία μεγάλη λεκάνη γεμίζουμε με νερό αλλάζουμε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα και δοκιμάζουμε μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες κατά πόσο έχει ξεπικρίσει.
Σύμφωνα βέβαια και με τα γούστα μας, εγώ στη δική μου περίπτωση μου παίρνει μία εβδομάδα το ξεπίκρισμα.
Σε όλη τη διάρκεια του ξεπίκρισμα τος μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά.
Καλύτερα να χαλάσετε 2-3 παρά να πετάξετε όλο το γλυκό.
Όταν πλέον θα έχει ξεπικρίσει θα βάλετε στην κατσαρόλα 1.200 γραμμάρια ζάχαρη με 2 κούπες νερό μία κανέλα σε ξυλάκι και μερικά γαρύφαλλακια και θα βράσετε για 20 λεπτά στη συνέχεια θα ρίξετε μέσα τα νεράτζάκια αφού θα έχετε μπήξει και ένα αμυγδαλάκι μέσα άσπρο από την τρυπούλα που θα έχουμε κάνει νωρίτερα… θα ρίξετε και το χυμό λεμονιού και θα βράσετε για άλλα 20 λεπτα.
Τα αποσύρετε από τη φωτιά και θα αφήσετε το γλυκό να κρυώσει, σε αυτό το στάδιο θα έχει βγάλει σίγουρα υγρά, θα πρέπει να ξανά βράσετε πάλι για 5 λεπτά ,το ξανακάνετε ίσως αν χρειαστεί ένα με δύο φορές σύμφωνα με το τι υγρά θα βγάζει το νεραντζάκι.
Τέλος έχετε αποστείρωση βάζα και θα βάλετε το γλυκό μεσα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.