Συνταγές
Υπέροχο γιορτινό κέικ – καλές γιορτές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο soft
2/3 κούπας γάλα
4 αυγά
2 βανίλιες
Για την επικάλυψη:
Σαντιγύ
Ινδοκάρυδο τριμμένο
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ όλα τα υλικά για 4′ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να διπλασιασθούν σε όγκο και να γίνει μια ζύμη πηχτή κι αφράτη.
Την βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα και κάτι μέχρι να ψηθεί καλά.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το στολίζουμε με σαντιγύ και τριμμένο ινδοκάρυδο.
Στολίζουμε όπως αγαπάμε
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για άπαιχτο κέικ με τρούφα και λιωμένη σοκολάτα – μούρλια θα γίνει.
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά 1 ώρα εκτος ψυγείου 1 κούπα ζαχαρη 1 κούπα καλαμποκέλαιο τρουφα ζαχαροπλαστικής 1 κούπα γάλα 2 μισή κουπες αλεύρι 1 μπεικιν 1 βανίλια μέσα ανακατεμενα με το αλεύρι
Εκτέλεση :
Χτυπαμε πολυ Καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν ρίχνουμε το λάδι και στη συνέχεια το αλεύρι μπεικιν βανιλια τρούφα και το γάλα .
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο αερα αυτή τη φορά 165 βαθμους για 50 λεπτά ..Ο καθένας ξέρει το.φούρνο του.
Το αφήνουμε να κρυώσει από πάνω λιωμένη σοκολάτα κουβερτουρα
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.