Συνταγές
Υπέροχος χαλβάς Φαρσάλων λαχταριστός, και αγαπημένος… που αρέσει σε όλους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αγαπημένος χαλβάς φτιαγμένος τέλεια μοσχομυριστός και ωραία παρουσίαση!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανα μαργαρινη
2 φλυτζανες νισεστε
3 φλυτζανες ζάχαρη
4 φλυτζανες νερό
1 φλυτζανα ζάχαρη για την καραμέλα
200 γρμ
Αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμενα
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε τηγανακι αντικολλητικό καβουρδιζουμε τ’ αμύγδαλα, και τ’ αφήνουμε στην άκρη
Σε κατσαρολα, ριχνουμε τη μια φλυτζανα ζάχαρη, και ανακατεύουμε να γίνει καραμέλα
Σε μπολ ρίχνουμε τη μαργαρινη λιωμένη, τη ζάχαρη, το νερό, το νισεστε, και ανακατεύουμε
Κατόπιν προσθέτουμε τ’ αμύγδαλα, και την κανέλα
Όλα μαζί τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με την καραμέλα, και ανακατεύουμε, μέχρι να ξεκολλάει το μείγμα, από τα τοιχώματα
Σε πυρέξ ρίχνουμε το μείγμα μας, και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, για λίγα λεπτά, μέχρι ο χαλβάς μας να κάνει κρουστά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για xαλβαδοκουταλίτσες – Υπέροχες μπουκίτσες πολύ ωραία φτιαγμένες!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μια κούπα ηλιέλαιο
Δύο κούπες αλεύρι σκληρό
ΣΙΡΟΠΙ:
Δύο κούπες ζάχαρη
Τρεις κούπες νερό
Μία κουταλιά της σούπας κανέλα
Κανέλα και ζάχαρη από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη μόνη της σιγά σιγά κι έπειτα προσθέτουμε το νερό και την κανέλα. Αφήνουμε να λιώσει η καραμέλα που σωματοποιηθηκε και τραβ΄παμε από τη φωτιά.
Σε ψηλή κατσαρόλα καίμε το λάδι και προσθετουμε το αλεύρι. Το ψήνουμε να ροδισει προσεχτικά και προσθέτουμε μέσα το σιρόπι καραμελας. Ανακατεύουμε λίγο να πήξει και οταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμος.
Παίρνουμε κουταλιές με της σούπας κουτάλι, βοηθώντας λίγο στο σχήμα.
Πασπαλιζουμε κανελοζαχαρη κι αφήνουμε να κρυώσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Θωμη Μπαλτσαβια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”