Συνταγές
Υπέροχη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα – καλή σας απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1ποτ ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1ποτ ηλιέλαιο
1κ.γ μπέικιν
2 βανίλιες
1 πακ φύλλο κρούστας
Σιροπι
2 ποτ ζάχαρη
1ποτ νερό
1 ποτ χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε ροδέλες
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατέυουμε καλά.
Εχουμε αφήσει το φύλλο να ξεραθεί και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Ανακατευουμε καλά.
Ψηνουμε σε βουτηρομένο ταψάκι στον αέρα στους 170 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σιρόπι Βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν βράση.Βραζουμε 5 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Σιροπιάζουμε κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Νόστιμη συνταγή από ” Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δες ακόμη μία εξαιρετική συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα.
Καλή επιτυχία σε όποιον την δοκιμάσει και καλή σας απόλαυση!
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά :
7 φύλλα κρούστας,
4 αυγά,
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο,
δυο γιαούρτια στραγγιστα,
ξύσμα δυο πορτοκαλιών,
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού,
βανίλια,
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό,
3/4 του φλιτζανιού τριμμένα (σκόνη) αμύγδαλα,
4 φετες πορτοκαλί γλυκό πολτοποιημενες (προαιρετικά)
Για το σιρόπι :
3 1/2 φλιτζάνια νερό,
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη,
3/4 του ποτηριού χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κόβουμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και τα απλώνουμε. Τα αφήνουμε ναξεραθουν στο αέρα για δυο ώρες
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τελευταία τα φύλλα και την μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ και αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 30-40 λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά
Σιροπιαζουμε καυτό γλυκό – ζεστό σιρόπι
Γαρνίρουμε με αμύγδαλα φιλέ
Η Συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.