Συνταγές
Υπέροχη δίχρωμη πάστα φλώρα που νομίζεις ότι είναι κέντημα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έργο τέχνης η πάστα φλώρα που στην ζύμη έχουμε προσθέσει τρούφα σοκολάτας και ινδοκάρυδο!
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε δύο αυγά, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και τον χυμό του, μία κούπα άχνη, 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, μια βανίλια, ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 3,5 κούπες αλεύρι και ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην υπόλοιπη ζύμη, που θα την χρησιμοποιήσουμε για την βάση του γλυκού μας, προσθέτουμε 3 κτσ. τρούφα σοκολάτας και 3 κτσ. ινδοκάρυδο. Ζυμώνουμε ώστε να ενσωματωθούν καλά.
Αφήνουμε την ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ένα ορθογώνιο ταψάκι, βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε την ζύμη.
Με το 1/3 της ζύμης που αφήσαμε στην άκρη πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την ζύμη.
Στα κενά βάζουμε μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!