Συνταγές
Υπέροχες ανάλαφρες και δροσερές πάστες με κρέμα και σάλτσα φράουλας
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
για τις πάστες
Παντεσπάνι
10 αβγά χωρισμένα
250γρ.ζάχαρη
310γρ.αλευρι κεικ φλαουερ
3 βανίλιες
2 πρεζες αλάτι
4κ.σ.νερο
Το έκοψα σε τρεις πάτους αλλά χρησιμοποίησα τους δύο.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο (σε θερμ. δωμ.)
1 βανίλια
πρέζα αλάτι
150 γραμ. ζάχαρη
3 κρόκους από μεγάλα αυγά (σε θερμ. δωμ.)
60 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
60 γραμ. κόρν φλάουρ
400γρ κρέμα γάλακτος και άχνη όση εσείς θέλετε.
Σάλτσα φράουλας
700 γρ.φράουλες
8-9 κ.σ ζάχαρη
1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουρ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Ενσωματωνουμε με απαλές κινήσεις τα στερεά υλικά κοσκινισμενα μαζί με την μαρέγκα εναλλάξ στο μείγμα με τους κρόκους. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 για 35-40 λεπτά.
Κρέμα
Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ρίχνουμε το μισό γάλα και τη μισή ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε το κρύο γάλα, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ.
Τα ανακατεύουμε με σύρμα. Συνεχίζουμε, προσθέτοντας γάλα που έχουμε ζεστάνει με τη ζάχαρη, στο μπολ με το κρύο μείγμα του γάλακτος. Ανακατεύουμε και το γυρνάμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τη βανίλια. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα βανίλια. Αφού βράσει και πήξει τη βάζουμε σε ένα φαρδύ μπολ. Καλύπτουμε με μεμβράνη, ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Κατόπιν την παγώνουμε καλά στο ψυγείο.
Χτυπάμε την σαντιγι με την άχνη και ενσωματωνουμε τρεις με τέσσερις κουταλιές στην κρέμα και κρατάμε την υπόλοιπη.
ω
Σιροπι
1 ποτήρι νερο
1 ποτήρι ζάχαρη
Τα βράζουμε όλα μαζί για 3 λεπτά και αφήνουμε να κρυωσει.
Σάλτσα φράουλας
Ρίχνουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις κάνω πολτό. Περνάμε τον πολτό από μια σιτα για να μην έχει σποράκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τον πολτό την ζάχαρη και το Κορν φλαουερ σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Έπειτα ρίχνουμε την βανίλια και αφήνω να κρυώσει.
Στήσιμο
Παντεσπάνι, το σιροπιασα ελαφρά.
Επειτα την κρέμα, σαντιγι, σάλτσα φράουλας, ξανά παντεσπάνι κρέμα σαντιγί και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα φράουλας.
Κάνουμε ροζετες με σαντιγί και από πάνω βάζουμε φρέσκες φραουλες.
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kalaitzidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.