Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά γλυκάκια καραμέλας στο ποτήρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Κεικ σοκολατας σπιτικό η εμπορίου
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση καραμελα + το ανάλογο γάλα
1 κουτάκι καραμελωμένο γάλα
250 γρ φυτική σαντιγί
Σιρόπι
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 κ.σ κονιάκ
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την φυτική κρέμα να πήξει και να γίνει απαλή σαντιγί προσθέτουμε το μισο καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρεμα.Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε .
Θρυματιζουμε το κέικ σε έξι ποτήρια τα σιροπιάζουμε από επάνω βάζουμε μια στρώση από το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο. Χτυπάμε την κρέμα στιγμής καραμελα με το γάλα όπως λέει η συσκευασία και το μοιράζουμε στα ποτήρια. Το βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Στόλιζουμε με την κρέμα που έχουμε κρατήσει
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε το γλυκό καραμέλας. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”