Συνταγές
Υπέροχα και λαχταριστά σαραγλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο κρούστας…
Μισό κιλό κανταιφι.
Μια κούπα καρύδια ψιλοκομμένα.
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο.
Δυο κουταλιές της σούπας φρυγανιά .
300 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμενο .
ΣΙΡΟΠΙ
Ένα κιλό ζάχαρη.
Τρια ποτήρια του νερού νερό
Ένα βαζακι γλυκόζη. 400 γρ.
Δύο ξυλάκια κανέλας.
Φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το συροπι για δέκα λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη.
Τα αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταιφη. Με τα χέρια μας και λίγο λάδι στα χέρια μας για να μην στεγνώσει
Στον πάγκο μας τοποθετούμε. Τρια φυλλα κρούστας και τα περνάμε με το λιωμένο βούτυρο ( ένα..ένα ) προσθέτουμε και το κανταιφι μια στρώση και από πάνω από το κανταιφι καρύδια. Και τυλιγουμε ρόλο
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και το κανταιφι βγαίνουν εξι ρολά ..
Βουτυρωνουμε από όλες τις πλευρές ..
Στο ψυγείο για μία ώρα…για να παγώσουν το βούτυρο για κόβονται πιο εύκολα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς περίπου για μιάμιση ώρα. Μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σιροπιαζουμε με κρύο συροπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Στεργιου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”